Rob & Jeanney Huisman

Even voorstellen: Jeanney en Rob Huisman 

Even voorstellen: Jeanney en Rob Huisman Welkom op onze website! Graag stellen wij ons even aan u voor: Rob en Jeanney Huisman uit Apeldoorn. Wij zijn gek op vissen, wandelen, onze kinderen, onze hond en uiteraard de duivensport! Vanaf 2008 zijn wij serieus gestart met de duivensport. Rob was reeds actief met duivensport maar dat stelde, mede door zijn drukke werkzaamheden, niet zoveel voor. In het najaar van 2007 hebben we de handen in één geslagen en een aantal zaken rigoureus aangepakt. Zo is destijds het duivenhok flink verbouwd en hebben we aardig geinvesteerd in duiven. Duiven afkomstig van gerenommeerde duivenliefhebbers zoals Wil & Falco Ebben en Nico Jan Koenders, Henk Simonsz.

Inmiddels zijn wij negen jaar verder en kennen we de kweekwaarde van onze duiven. Daar hebben wij een paar uitstekende kweekduiven aan overgehouden o.a. uit de Picasso en de befaamde Ko. Beide rechtstreekse duiven van Ad Schaerlaeckens uit de lijnen van de 144 en 145 (Supertje en Ace four) maar ook duiven uit de Klaklijnen van Arie van Beek en alles via Will en Falco Ebben. Ook hebben we één prima kweekmoeder uit de Zlatan van Nico Jan toen deze gekoppeld stond op de 73 van Frans Timmermans, die ook voornamelijk het bloed van Ad Schaerlaeckens voert. Nazaten van deze duiven hebben inmiddels enkele Teletekst duiven voortgebracht. Daarnaast hebben we met jongen uit deze duiven mooie kampioenschappen behaald en dat vooral op de dagfond vluchten. Deze lijnen zijn inmiddels goed verankerd in ons kweekhok.

Zoals een bekend spreekwoord zegt: “stilstand betekent achteruitgang”. Vandaar dat we nieuw materiaal hebben aangeschaft bij Henk Simonsz.
De ruggengraat van zijn kweekhok wordt gevormd door duiven van zijn vrienden Rik en Jan Hermans en Miel van den Branden.
Met hetzelfde soort speelt Rik Hermans in België en won daar reeds een serie kopprijzen op de Nationals waaronder de 1e nat. Bourges tegen ruim 24.000 duiven in 2011.
 
De belangrijkste bloedlijn in deze stam is die van de Jaarling Dondersteen B98-6522539.
De duiven die bij Henk zeer goede nazaten geven komen uit kinderen van de „Schele van de Jaarling“ en de lijn van het Waka Wakakoppel
De Schele is een directe zoon uit Jaarling Dondersteen x een dochter Bubbles van Bas Verkerk, die ook vader is van de wereldberoemde Bulldozer.
De duiven die al een aantal supers hebben gegeven komen bij Henk o.a. uit Scheeltje 97, moeder van Spider, die als jaarling in 2014 twee keer teletekst speelde op de eendaagse fond.
Ook de duivin van zijn Unionkoppel, waaruit 2 kinderen in 2014 een 1e in de Union Antwerpen speelden, is een dochter van de Schele.
Een andere lijn uit de Jaarling Dondersteen die bij Henk excellente duiven geeft is die van het Kanon.
Nazaten daarvan zijn o.a. de Bentley en Penneke 92 die al meerdere 1e prijswinnaars hebben voortgebracht op verschillende hokken.
 
 
Wij hebben o.a. 2 volle zusters aangeschaft van Spider, een jong uit Spider zelf en verder o.a. kinderen van de Bentley x Scheeltje 97 en Penneke 92 x dochter Fransien etc.
Ook van de Waka Wakalijn zitten er een paar beauty’s, waaronder een volle broer van Wieps Favourite.

 
 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee
web counter
web counter